Det finns flera bra metoder för att jämföra webbhotell och dess pris på, men att göra det för hand kan vara mycket klurigt och omständigt. Månadsavgiften för webbhotellet skyltas det dock ganska tydligt med hos de flesta webbhotell, men vad du inte ser är följande.

Moms, vissa webbhotell riktar sig mot företag och skriver därför sina priser exkl.moms. Andra webbhotell riktar sig mot en internationell marknad och listar därför också sina priser exkl.moms. Självklart finns det även många webbhotell som listar sina priser inkl.moms för att inte förvirra privatpersonerna. Detta ställer till stora problem om du snabbt ska besöka webbhotellens egna hemsidor för att jämföra dess pris.

Startavgift, detta är också ett stort frågetecken. Vissa webbhotell skyltar med att de inte har men väldigt få skyltar med att de faktiskt har en. Hur tydligt de visar det kan också variera. Hos en del webbhotell hittar men uppgiften ganska enkelt, men hos andra kanske man måste dyka in i avtalet eller försöka genomföra ett köp för att se den.

Domänkostnader, kostnaden för att förnya sitt domännamn varierar. Om man bara har ett domännamn är det inget större problem kanske, men har man flera stycken så kan det blir betydelsefulla summor.

Bindningstider och uppsägningstider, detta är ingen faktiskt kostnaden men kan och andra sidan styra den slutgiltiga kostnaden. Säger du upp ett webbhotell försent så kanske du tvingas betala för ett helt nytt år medan andra webbhotell är snälla nog att de återbetalar pengarna för återstående tid hos dem.

Du kan hitta flera webbhotell att jämföra här och här. Ta god tid på dig och se över alla webbhotell så du inte missar ett bra alternativ.
 Comments are closed.

  Om Bloggen

  Jag bloggar lite om webbutveckling och webbhotell som jag snappar upp under min utbildning.

  Arkiv

  June 2013
  May 2013

  Kategorier

  All