Drupal är ett mycket populärt CMS (Content Management System) som lanserades 2001, alltså innan Wordpress kom. Drupal har genom åren byggt upp en stor skara anhängare som förespråkar verktyget och till det har det utvecklats en mängd plug-ins och moduler för att göra Drupal ännu bättre och fylla ännu fler behov.

Drupal är utvecklat i PHP och att hitta ett webbhotell som uppfyller systemkraven för Drupal är minst sagt inte speciellt svårt. PHP är det skriptspråk som är absolut mest populärt och flest webbhotell har också stöd för tekniken.

I skrivande stund behöver du PHP 5.3.10 eller senare för att kunna köra Drupal 8. Det är inte den senaste PHP-versionen och många webbhotell bör ha uppgraderat till i alla fall det. Det kan dock finnas webbhotell som ännu inte uppgraderat pågrund av att många kunder kör applikationer som eventuellt kanske slutar fungerar om webbhotellet uppgraderar. Så se till att dubbelkolla detta.

Drupal 7 kräver dock bara PHP version 5.2.5 eller senare, så det kan vara ett alternativ om ditt favoritwebbhotell ännu inte hunnit uppgradera till PHP 5.4.x.

Som informationslagring använder givetvis Drupal en databas och i detta fallet är det MySQL. För MySQL gäller det att webbhotellet kör version 5.0.15 eller senare. Så vitt jag vet kör nästan alla webbhotell MySQL 5 och bör ha uppgraderat till den versionen eller senare.

Drupal kan också köra PostgreSQL och SQLite, om du av någon anledningen inte kan eller vill köra MySQL.

Drupal fungerar på både Windows och Linux så länge ovanstående krav följs. Du kan alltså köra webbservrar som Nginx, Microsoft IIS och Apache.

Drupal kan vara ganska resurskrävande, speciellt om man lagt in tillägg som kräver ytterligare resurser. Att välja de absolut billigaste webbhotellen hade jag inte rekommenderat så länge du inte endast ska använda plattformen för testning.
 


Comments


Comments are closed.

  Om Bloggen

  Jag bloggar lite om webbutveckling och webbhotell som jag snappar upp under min utbildning.

  Arkiv

  June 2013
  May 2013

  Kategorier

  All